Hybride auto onder motorkap onderhoud

 

 

Onderhoudsbeurt elektrische of hybride auto bij Autobedrijf Scheers

Rijdt u in een elektrische of hybride auto? Om u nu en in de toekomst zo goed mogelijk van dienst te zijn hebben wij ons gespecialiseerd in hybride en elektrische voertuigen. Laat daarom uw auto onderhouden door de specialist in elektrisch rijden: Autobedrijf Scheers!
 

Waar bestaat het onderhoud uit aan bij een elektrische of hybride auto? 

Net als elke andere auto op brandstof, heeft uw elektrische of hybride auto ook onderhoud nodig. Dit onderhoud gaat anders in zijn werk dan bij een (volledige) brandstof auto. 

Bij een elektrische auto vervalt namelijk het verversen van de motorolie en het vervangen van de filters. Een elektrische voertuig heeft deze onderdelen niet waardoor er ander onderhoud benodigd is. Bij een hybride auto wordt er alleen voor de compacte verbrandingsmotor en niet voor de elektromotor, de motorolie vervangen en ook daarvan de filters die van toepassing zijn. De verbrandingsmotor in een hybride heeft speciale motorolie nodig met een lage viscositeitsgraad waardoor de accu niet aangetast wordt. 

Elektrische en hybride voertuigen bestaan voornamelijk uit elektrische componenten, zoals de accu, remvoering en het koelsysteem.

Accu

Zonder een werkende accu rijdt een auto niet. Dit maakt de accu een belangrijk onderdeel van de auto. Daarom is het van belang om deze regelmatig te laten controleren. Tijdens een onderhoudsbeurt, wordt de accu daarom ook meegenomen ter controle. Bij de controle kijken wij naar kapotte cellen, de lader en warmteontwikkeling bij het laden en ontladen.

Remvoering

Een elektrische auto genereert regeneratieve energie. Dit betekent dat de elektromotor werkt als een generator. Hierbij ontstaat weerstand, dit zorgt ervoor dat de auto vertraagt. Hierdoor worden de remschijven minder gebruikt, waardoor er na verloop van tijd het risico kan ontstaan dat de remmen niet meer optimaal functioneren. Daarom is het van belang dat deze periodiek gecontroleerd worden. Ook adviseren wij u om zo nu en dan mee te remmen, ondanks dat uw elektrische auto dit al automatisch doet voor u.

Koelsysteem

Om de elektrische componenten in uw elektrische auto te beschermen tegen oververhitting, beschikt elke elektrische auto over een koelsysteem. De werking van dit koelsysteem moet periodiek gekeurd worden. Wanneer het koelsysteem niet optimaal functioneert, kan er warmteontwikkeling ontstaan. Dit kan niet alleen leiden tot schade aan de componenten, maar ook tot brand.

Verder zijn de ruitenwisser-, koel- en remvloeistof belangrijk om te controleren voor verversing. En dan is er het onderhoud dat elke auto periodiek nodig heeft, zoals de lampen, airco, ruitenwissers en het remsysteem. 
 

Autobedrijf Scheers – Uw specialist in elektrische rijden

Laat de controle en het onderhoud van uw elektrische auto altijd bij een gespecialiseerd autobedrijf uitvoeren. Dit omdat met de hoge stroomwaarde in uw auto, het onderhoud niet zonder gevaar is. 

Onze monteurs worden regelmatig bijgeschoold in de nieuwste technieken en ontwikkelingen. Daarnaast beschikt Autobedrijf Scheers over de nieuwste diagnose- en meetapparatuur om complete reparaties en onderhoud uit te voeren aan uw voertuig. Wij voeren bijvoorbeeld onderhoud uit aan Kia Niro, Tesla en Polestar.